Disel succe!!

Efter två dagars försök till luftande av bränslesystemet på vår gamla Volvo Penta MD5 så drog jag slutsatsen att det kanske är något fel. (jag minns det 30 timmarna i höstas då jag luftade). Så jag plockade bort diselpumpen för att ta hem den och undersöka om den var ok. Väl hemma så kändes den lite trött så Micha tog med den till superhjältarna på Micab Marin (http://micabmarin.se/) här ute där vi bor och dom kikade på den och sa att den var helt slut. Med tanke på att det verkar vara en orginalpump på 30 år så började det kanske vara dags 🙂  Dom sålde på oss en ny pump för en tusenlapp och när jag kom hem från jobbet så åkte vi ner till Madicken för att mecka.

Det var inga problem med att få dit pumpen, chocken kom då hag började lufta systemet. OJ! vad det sprutade ur alla luftningsställen då jag pumpade med den lilla handpupen. Det var alltså så där det ska se ut då man luftar!

Efter en kort stund hade jag luftat och sedan brummade vår motor glatt igång utan några som helst problem, wow.

Nu kan vi sjösätta utan några frågetecken kvar, känns riktigt härligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *