Första riktiga seglingen

Nu har vi haft en underbar helg i skärgården, samtidigt som vi fick segla riktigt mycket, underbart!

Nu i helgen som var så har det varit arbetshelg ute på Ekskär, den ö som alla klubbar här ute har tillsammans som en gemensam klubbholme.

Helgen började direkt efter att jag kom hem från jobbet, då åkte vi alla ner till båten som Micha hade laddat med mat och saker så att vi skulle klara av hela helgen. Väl inpackade i båten så bar det av och vi gick för motor ut ur BBK’s hamn för att sedan sätta segel och segla iväg via Vaxholm till Ekskär, seglingen gick väldigt bra då Madicken är en lättseglad båt. Framme i Vaxholm så revade vi alla segel och passerade för motor, vi gick även för motor genom Stegesund för att därefter sätta segel igen. Vi seglade en kort stund innan vi tyckte att nu var det dags att reva och gå för motor sista biten för att inte komma fram så sent. Vi hann bara gå för motor ca 20 minuter innan motorn slutade kyla (igen) och vi fick sätta segel i en rasande fart, vi var nämligen precis på väg in genom Borgsundet vid Örsö. Då blev det stressigt värre, Micha lyckades vända båten och börja cirkla på Örsöfjärden medans jag försökte få motorn att börja cirkulera sitt sötvatten igen. Det gick hyffsat bra så att vi kunde gå för motor, sakta sakta genom Staveström och ut på andra sidan Örsö där vi kunde hissa segel igen och sakta glida fram mot Ekskär.

Till slut var vi framme med en erfarenhet rikare, kul hade vi iallafall, även om motorn som ska ha varit välservad är ett riktigt sorgebarn.

Sen tillbringade vi lördagen med att fixa och pyssla, det målades bastu, rensades skräp, byggdes bord, målades toaletter och mycket annat. Allt var förträffligt inramat av mycket god och välordnat förtäring, väldigt trevligt var det.

Jag hade förresten tillbringat en del tid i motorrummet under helgen så att vi hade kylning på motorn för hemresan utifall vi behövde gå för motor, jag passade även på att fixa elen som vi laddade telefonerna med. Den hade gett upp på grund av dåliga kablar och mindre lyckad installation. Söndag eftermiddag styrde vi hemåt och vi började med att gå för motor tills vi passerat Örsö där vi hissade segel och hade en fantastisk vind hela vägen hem. Seglingen hem tog tre timmar och det tycker vi är klart godkänt för att vara första gången vi seglar med henne.

2 svar på ”Första riktiga seglingen

  1. Mycket kul för er med en riktig leksak. Blir t.o.m. lite avvis på er, men jag har ju min drygt 4 meters monster med en hiskelig 3hk motor som jag just skaffat och vår dotter vill absolut hävda att det är “pappas segelbåt” 🙂
    Hoppas ni får mycket tid i den i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *